Zábradlí na Fricově mostě vedle mlýna, u stavidel mlýna a příprava na zábradlí na okraji prostoru nad turbinovnou 1. října 2017

V sobotu 30. září bylo z větší části (100 % strana obrácená k silnici) ale pořád jen částečně natřeno zábradlí postavené vedle mlýna 9. září 2017 (oproti původnímu kdysi zde stojícímu, jak je vidět na fotografiích jsou sloupky uchyceny do kraje mostní konstrukce, tenkovrstvá lazura, světlý dub).


Pohled na uchycení sloupků od stavidel.


Napravo od oken je ve zdi vidět první krok (kovový prvek, který poslouží k uchycení kusu zábradlí) učiněný zde k postavení zcela nového zábradlí na okraji stropu turbinovny, nad odpadem mlýnského potoka.


Natažený provázek odkazuje na přípravu k srovnání křivé zdi (od rohu mlýna až k vnější stěně turbinové šachty). Provede se nad stropem turbinovny až do výšky nově vybetonovaného parapetu oken kvůli a před následným provedením izolace nad turbinovnou. Nové parapety jsou zde a všude nově pojaty jako šikmé. Ačkoli původně jistě byly rovné, nyní to také dává funkčně a esteticky smysl.


O tom, kam až bude sokl sahat, dávají při pozornějším pohledu na spodní část zdi představu do zdi uchycené roxory.