Poškození vodních staveb a děl povodněmi na Hané na začátku 30. let 20. století

Fotografie poškozených jezů a splavů mlynářů v povodí Hané, které jsou součástí spisu obsahujícího žádost o podporu pro mlynáře a další obyvatele katastrofální povodní ve dnech 22. a 23. března 1931 zasaženého území, který se nachází v MZA v Brně ve fondu B 40 Zemský úřad (II. manipulace, karton č. 4173), ukazují mezi jinými, které se vztahují k dalším mlýnům na Hané, stav Fricova jezu na řece Hané, břehové zdi, a nápustné stavidlo do náhonu. Je tu krásně vidět, jak Haná v tomto místě Dědic vypadala předtím, než byl prostor na konci 80. let upraven.

Úplně zničený splav mlynáře Roberta Janského v Dědicích. Poškozený splav a hráze mlynáře Josefa Frice v Dědicích.


Poškozený splav Anežky Tomáškové v Dědicích. Poškozený splav Ing. Jaromíra Součka ve Vyškově. Poškozený splav Josefa Vítka a společníků v Křečkovicích.


Povodní zničený splav v Herolticích. Společný majetek Vladimíra Knichala, mlynáře v Herolticích, Františky Dočkalové, majitelky mlýna v Hošticích, Vyškovského cukrovaru, akciové společnosti, majitele mlýna v Ivanovicích na Hané. Povodní zničený splav v Křečkovicích. Společný majetek Josefa Vítka, mlynáře v Křečkovicích, Vincence Jokla, mlynáře v Křečkovicích a Konráda Dobýška, mlynáře v Topolanech.


Povodní zničený splav v Dědicích na Pazderně. Majetek Anežky Tomáškové. Povodní úplně sebraný splav v Dědicích. Majetek Roberta Jánského, mlynáře v Dědicích. Povodní zničený splav ve Vyškově. Majetek Ing. Jaromíra Součka, majitele mlýna ve Vyškově. Povodní pobořený splav v Dědicích. Majetek Josefa Frice, mlynáře v Dědicích.



Poškozený splav a hráze mlynáře Josefa Frice v Dědicích.


Protokol sepsaný Okresním úřadem ve Vyškově 2. června 1931 na mlýně Josefa Frice v Dědicích (Pozn. číslo 103 je číslem označujícím vodní dílo ve vodní knize)


Seznam škod za účelem udělení podpor podepsaný mlynáři a majiteli mlýnů v povodí Hané datovaný 1. dubnem 1931.