Stanovení rozsahu vodního oprávnění mlýna čís. 114

Okresní úřad ve Vyškově.
Číslo: 29.452/X/16.
Dne 5. srpna 1932.
Josef Fric, mlynář v Dědicích, stanovení rozsahu vodního oprávnění mlýna čís. 114.

Vyhláška.

Josef Fric, mlynář v Dědicích jako majitel vodního díla v Dědicích požádal o vodoprávní projednání tohoto vodního díla, t.j. mlýna čís. pop. 114 podle mor. vodního zákona, o jeho zahamování podle minister. nař. ze dne 20. IX. 1872 z.z. čís. 34 a podle vlád. nař. č. 160 z roku 1925 o stanovení rozsahu vodního díla, uznání jeho právního trvání, o dodatečné schválení dosud provedených změn a o povolení k užívání vodního díla v dnešním jeho rozsahu a stavu, a konečně o zanešení do vodní knihy podle plánů zhotovených techn. kanceláří Ing. Jana Dezorta v Brně, úř. opr. civ. inženýra kult.

K provádění vodního oprávnění a k udržování vodního díla požaduje žadatel uznání, resp. uznává služebnosti, jak jsou uvedeny na konci technické zprávy na str. 7. a 8.

O tomto projektu a podané žádosti za schválení nynějšího stavu mlýna čís. 114 v Dědicích zavádí se dle § 76. odst. 1. a §§ 83, 89 až 92 mor. vodního zákona z 28. srpna 1870 z.z. čís. 65 prohlašovací řízení vodoprávní a ustanovuje se místní jednání na
čtvrtek dne 15. září 1932 se srazem účastníků o 8. hodině dopoledne u mlýna čís. 114 v Dědicích.

Při místním jednání dlužno uplatniti námitky, pokud snad nebyly již dříve podány, jinak by se mělo za to, že ti, jichž se to týče souhlasí s nynějším stavem tohoto vodního díla a k tomu potřebným odstoupením pozemků a bylo by rozhodnuto bez ohledu na pozdější námitky.
Těm účastníkům, kteří nebyli k jednání pozváni, neb aspoň, kterým nebylo pozvání osmého dne, počítáno zpět ode dne komisionelního řízení, který se však nepočítá, doručeno a kteří se k němu nedostavili, poskytuje se k event. ústnímu nebo písemnému uplatnění námitek další 14-ti denní lhůta, jež končí dne 29. září 1932 (včetně) a jest neprodlužitelná.

Občané, kteří hodlají při komisi uplatňovati nějaké námitky, nebo přednésti nějaká přání, upozorňují se výslovně, aby si předem z katastrální mapy zjistili parcelní čísla svých pozemků, aby komise mohla ihned z plánů zjistiti, o které plochy se jedná.

Projekt s pomůckami je vyložen u okresního úřadu ve Vyškově v obvyklých úředních hodinách až včetně do 14. září 1932 k volnému nahlédnutí.

Za okresního hejtmana:
Dr. Mohelnický v.r.


Panu Josefu Fricovi, mlynáři v Dědicích čís. 114,
k vědomosti a účasti. Ke komisionelnímu řízení odkryjte ham a předložte u jednání všechny svoje listiny a doklady, týkající se Vašeho vodního díla a jeho oprávnění a postarejte se v den komise o 1/4 8 hod. ráno o odvezení měřických přístrojů z nádraží Vyškova na Moravě. Případně přizvěte k jednání Inž. Dezorta.

Za okresního hejtmana:
Dr. Mohelnický v.r.

Za správnost vyhotovení:
přednosta kanceláře:
v zastoupení: