Kupní smlouva na mlýn z roku 1911 a doplnění o výměnu v roce 1915

Tagebuchzahl:|Číslo denníku:
0261
Gleichzeitig mit Z.|současně s čísl

Smlouva.

Kupní smlouvou ze dne 4. října 1911 prodali manželé Florian a Amalie Fritzovi svému synovi Josefu Fritzovi a jeho manželce Filoméně Fritzové mlýn čís. 114 v Dědicích za 15900 K, slovy: patnáct tisíc devět set korun a za výměnu v onné kupní smlouvě popsanou.
Manželé Josef a Filoména Fritzovi doplňují výměnu tuto své matce Amalii Emilii Fritzové za jejího souhlasu tím spůsobem, že jí při domě čís. 114 v Dědicích zřizují následující doživotné právo příbytečné:
I. Užívání celé výměnkářské chaloupky s příslušenstvím na dvoře hlavního stavení se nalezajícím, dále na tomtéž dvoře místo na dříví a právo ze studně vodu pro svou potřebu čerpati neb čerpati nechati v zahradě užívání části proti oknům ze světnice ze mlýna až po vodu a sice se stromovým i půdou a volný přístup ku všem za výměnu sloužícím místnostem.
II. Bývání toto paní Amalie Emilie Fritzová přijímá a obě strany prohlašují, že cena tohoto bývání byla předem zahrnuta v ceně kupní za prodaný mlýn čís. 114 v Dědicích.
III. Hořejšího práva příbytečného nabývá paní Amalie Emilie Fritzová dnešním dnem a manželé Josef a Filoména Fritzovi svolují zároveň, aby se na jejich mlýn čís. 114 vl. 114 v Dědicích vložilo právo příbytečné dle odst. I. pro paní Amalii Emilii Fritzovou.
Ve Vyškově dne 8. února 1915

Fric Josef
Fricova Filoména
Amalie Emilie Fritz

Čís. jed. 1121

Ověřuji, že mně osobně známí manželé Josef a Filoména Fricovi, majitelé mlýna čís. 114 v Dědicích, tuto listinu přede mnou rukou vlastní podepsali.
Ve Vyškově dne osmého února roku tisícího devítistého patnáctého.
Popl. 1 K 80 h
kolek 20 h
spolu 2 K.

Podle usnesení ze dne 13. února 1915
č. d. 261 zapsáno při vlož. číslo 114
katastrální obce Dědice
Soudní kancelář c. k. okresního soudu
ve Vyškově, dne 13. února 1915