Společenství mlynářů nebo také ne, a jiné spolky

Kromě datované fotografie z března 1935 se mezi fotografiemi nachází i velice starý snímek (zřejmě 19. století) skupiny mužů, která ale je bez bližšího určení. Proto je potřeba být opatrný v názoru, jde-li skutečně o mlynáře, anebo jinou skupinu buditelů.


Josef Fric je zachycen také na dalších (dohromady dvou) skupinových fotografiích ze 30. let 20. století, zde jedna z nich. Josef Fric sedí ve spodní řadě zcela vlevo.


Tady sice jasně jde o alespoň jednoho mlynáře, ale opět bez bližšího určení záběru. Datovat by se fotografie dala 30. léty 20. století. Alois Kleveta na fotografii nikoho z dalších přítomných nepoznává. Pak by se hodio porovnat, jestli by byl alespoň jeden další obličej přítomný na obou fotografiích.

Skupinová fotografie z roku 1906 (datováno podle praporu na snímku) Josefa Frice představuje, jak vypadal na začátku 20. století. Josef Fric sedí ve spodní řadě čtvrtý zleva. Na praporu lze přečíst, nebo si domýšlet: "Spolek Slaviboj", "19. 8. 1906 Věnuje kmotra M. Posp.", "Čtenář. spolku Slaviboj". Podle toho písmene S, co mají fotografovaní na stužkách, by se dalo poukázat na S jako Sokol.


Poslední taková fotografie ze začátku 20. století, na které se dá poznat, je vojenská, zachycuje skupinu vojáků. Josef Fric sedí na zemi ve spodní řadě třetí zleva. Puška Mannlicher?